Cimco je softver za uređivanje (Cimco Edit), kontrolu i upravljanje NC programima (NC Base) i simulaciju NC koda (Cimco Simulation). Optimizira NC programe (Cimco Filter), ima DNC komunikaciju (DNC-Max) i kontrolira rad strojeva (MDC-Max).

 

Cimco EDIT je izvrstan NC editor. Osnovna verzija je uključena u Mastercam, a samostalna verzija, osim osnovnih funkcija prilagođenih uređivanju NC programa (prenumeracija rečenica, usporedba datoteka, transformacija) i DNC povezivanja, sadrži i grafički prikaz putanje alata i simulaciju (Backplot) .

 

CIMCO G Code Simulation pomaže eliminirati skupe programske pogreške pružajući konkurentno i korisničko rješenje za simulaciju NC koda na 3D modelu CNC stroja.

Strojna simulacija omogućuje vam da provjerite NC kod na 3D modelu CNC stroja, otkrijete kolizije i vidite točno kretanje pojedinih komponenti kao što su glave, rotacijski stolovi, vretena, izmjenjivači alata, izratci i stezaljke. Pogreške sudara, pomaka i prilaza se detektiraju automatski tako da možete poslati besprijekoran NC kod (NC program) na stvarni stroj i postati učinkovitiji, konkurentniji i profitabilniji.

Cimco Probing – programiranje CNC senzora

 

Uz CIMCO Probing programiramo senzore za CNC strojeve u Mastercam okruženju. Pruža isplativo i jednostavno rješenje za programiranje mjernih ciklusa koje podržava vaš kontroler.

CIMCO probing pomaže poboljšati kvalitetu proizvoda, povećati produktivnost i smanjiti vrijeme postavljanja. Ciklusi mjerenja za automatsko određivanje referentne točke, otkrivanje i kompenzacija neusklađenosti obratka i kalibriranje alata smanjuju vrijeme postavljanja. Mjerenjem izratka tijekom obrade moguće je kompenzirati nepravilnosti i ispraviti trošenje alata. Ako je određena tolerancija prekoračena, stroj se također može zaustaviti. Nakon završetka, proizvod se može ponovno izmjeriti kako bi se provjerile njegove dimenzije prije nokautiranja. To poboljšava kvalitetu proizvoda i povećava produktivnost.

 

DNC Max je program za prijenos NC programa između računala i NC stroja. Program karakterizira robusna CNC komunikacija, klijent/poslužitelj arhitektura, prilagodljivost zahtjevima korisnika.

DNC-Max je namijenjen onima koji trebaju više od DNC veze uključene u Cimco Edit i zahtijevaju performanse, fleksibilnost i pouzdanost. Bilo da imate samo jedan CNC stroj ili desetke CNC strojeva s različitim kontrolerima, DNC-Max je provjereno rješenje.

DNC-Max je dizajniran da omogući prijenos NC programa na CNC strojeve s različitim kontrolerima (Fanuc, Sinumerik, Hedenhain, Fagor, Mazak, Okuma, Philips,…), koji koriste različite protokole za komunikaciju. DNC-Max može koristiti standardnu ​​RS-232 komunikacijsku opremu, Ethernet, bežične, poslužiteljske ili serijske uređaje za prijenos podataka.

DNC-Max ima jednostavan i fleksibilan prijenos podataka s udaljenog računala na kontroler na zahtjev kontrolera, te prijenos podataka s kontrolera na udaljeno računalo.

 

NC base je program za upravljanje NC programima koji omogućuje učinkovitu organizaciju CNC programa s popratnim dokumentima (list alata, skica stezanja i početna točka izratka, fotografije,...) koristeći pouzdanu i brzu SQL relaciju.

Za CNC programere i CNC operatere, upravljanje NC programima i povezanim proizvodnim dokumentima često je dugotrajan zadatak.

CIMCO NC-Base brine o učinkovitoj organizaciji CNC programa s popratnom dokumentacijom. Možemo sastaviti virtualne mape koje sadrže sve potrebne podatke koje koriste programeri, operateri, kontrolori kvalitete i drugi koji su odgovorni da proizvod bude napravljen na vrijeme. NC Base s fleksibilnim sučeljem i funkcijama za učinkovito pretraživanje i uređivanje podataka omogućuje nam pravovremeno dobivanje potrebnih informacija.

MDM je, kao i NC baza, program za upravljanje proizvodnim podacima. To je nadogradnja NC baze i može pohraniti velike količine podataka poput CAD/CAM datoteka, NC programa, popratnih dokumenata, popisa alata i kvalitetnih dokumenata. MDM vam omogućuje pohranjivanje svih relevantnih dokumenata na središnji poslužitelj. Pruža opcije za upravljanje dopuštenjima pristupa podacima, korisničkim dopuštenjima, podržavanje automatiziranih radnih procesa, sigurnosno kopiranje i vraćanje datoteka te praćenje verzija dokumenata.

 

Cimco MDC-Max bilježi podatke o alatnom stroju u stvarnom vremenu i omogućuje kontrolu nad njegovim radom. Ovisno o količini podataka koje prikupljamo, možemo izraditi različita izvješća za analizu proizvodnje. Osnovnim načinom prikupljanja podataka možemo odrediti koliko dugo je stroj radio, a koliko je bio u stanju mirovanja. Uz dodatne podatke možemo kontrolirati koliko je komada stroj napravio u određenom vremenu, koliko je vremena utrošeno za postavljanje alata, promjenu sirovina, održavanje stroja,...

MDC-Max hvata podatke sa stroja putem posebnog MDC (Machine Data Colection) modula, koji je spojen na kontroler. U osnovnom načinu rada samo je signal pokretanja stroja spojen na ovaj modul. Kada MDC modul detektira signal pokretanja, šalje ovu informaciju računalu. Može slati podatke na računalo izravno ili putem mreže ili bežične veze. Podaci s različitih strojeva stoga se pohranjuju centralno.

Više videa možete dobiti na Cimco YouTube kanalu.