Tehnologijama s računalnom podrškom (CAD/CAM/CNC/DNC) i njihovim uvođenjem u proizvodnju bavimo se već više od dvadeset i pet godina. Poznavanje tih tehnologija te iskustva u tom području našim klijentima osiguravaju kvalitetno, učinkovito i pouzdano savjetovanje, podršku i pomoć pri rješavanju problema.

Softver prodajemo od 1991. godine.

Pružamo cjelovito rješenje: od instalacije softvera i izrade postprocesora do obučavanja, tehničke podrške i pomoći pri rješavanju problema i traženju boljih rješenja.

Postprocesori

Postprocesor je posebno napisan program koji prevodi podatke o putu alata iz Mastercama na jezik (NC kod), koji je razumljiv upravljaču stroja. To je ključna poveznica između CAM softvera i upravljanja strojem. Svaki naš postprocesor proizveden je po mjeri, prilagođen različitim tipovima strojeva i upravljača te željama klijenata.

Simulacija NC koda s CIMCO Machine Simulation

CIMCO Machine simulation pomaže otkloniti skupe greške pri programiranju osiguravanjem cjenovno konkurentnog i korisniku prihvatljivog rješenja za simulaciju NC koda na 3D modelu CNC stroja.

Simulacija stroja omogućuje vam da provjerite NC kod na 3D modelu CNC stroja, prepoznate sudare i pogledate točno kretanje pojedinačnih komponenti kao što su glave, okretni stolovi, vretena, mehanizmi za izmjenu alata, obratci i stezni uređaji. Sudari, greške zbog prevelikog pomaka i približavanja automatski se prepoznaju, tako da na stvarni stroj možete poslati besprijekoran NC kod (NC program) i postati učinkovitiji, konkurentniji i profitabilniji.

Mjerenje na CNC stroju, mjerenja mobilnim PCMM rukama i obrnuti inženjering

Productivity+™ omogućuje uporabu mjerne sonde Renishaw na stroju za obradu za određivanje nula – polazišta, rotacije programa, kalibracije alata, ažuriranja promjera alata ovisno o trošenju, provjeru loma alata te provjeru i izvještavanje o kritičnim mjerama i dopuštenim odstupanjima. Programiramo ga u CAD/CAM okruženju Mastercam.

Uporaba logičkih funkcija u Productivity+™ pomaže u automatizaciji te kontroli obrade (procesa) i radu stroja za obradu bez operatera.

CIMCO Probing je dodatak za Mastercam koji omogućuje jednostavno programiranje mjernih sondi na dodir različitih proizvođača. Cimco probing podržava uporabu mjernih ciklusa na upravljaču i mjerenje točaka na zakrivljenoj geometriji.

CIMCO Probing pomaže poboljšati kvalitetu proizvoda, povećava produktivnost te skraćuje vrijeme podešavanja. Mjernim ciklusima za automatsko određivanje referentne točke, otkrivanjem i poravnavanjem kosog položaja obratka i kalibraciju alata skraćuje se vrijeme podešavanja. Mjerenjem obratka tijekom obrade mogu se kompenzirati nepravilnosti i popraviti alat ovisno o trošenju. Ako se premaši određeno dopušteno odstupanje, stroj se može i zaustaviti. Nakon završne obrade proizvod se može ponovno izmjeriti kako bi se još prije vađenja iz alata provjerile njegove dimenzije. Time se poboljšava kvaliteta proizvoda i povećava produktivnost.

Nudimo uslugu mjerenja obratka pomoću mjerne ruke Master3Dgage i izrade izvješća o rezultatima mjerenja. Mjerenja se mogu obaviti i neposredno na stroju, bez vađenja obratka. Tako se ne gubi preciznost prilikom ponovnog stezanja obratka.

Bavimo se i projektima s područja 3D modeliranja i obrnutog inženjeringa. U tu svrhu upotrebljavamo CAD/CAM softver Verisurf. Na taj način neprestano učimo na stvarnim modelima i stječemo iskustvo. Bez njih korisnicima ne bismo mogli nuditi kvalitetnu, učinkovitu i pouzdanu podršku.

DNC poveznice s CNC strojevima i nadzor rada strojeva

Osim toga, bavimo se i DNC poveznicama. To su poveznice između računala i upravljača stroja te prijenosa NC programa na stroj, odnosno sa stroja, putem serijskih (RS-232C, RS-422) ili mrežnih veza (Ethernet, bežične veze).

Za upravljanje NC programima upotrebljavamo program CIMCO NC base koji omogućuje učinkovito organiziranje CNC programa pratećim dokumentima (alatnim listom, skicom stezanja i polazištem obratka, fotografijama …) na temelju pouzdane i brze SQL relacijske baze podataka.

Za CNC programere i CNC operatere upravljanje NC programima i njima povezanim proizvodnim dokumentima često je dugotrajan posao.

 

Izvedba, edukacija, tehnička podrška, savjetovanje

Ako vam je potrebna dodatna pomoć pri uporabi Mastercama i s njim povezanih proizvoda ili biste željeli dobiti ponudu softvera, rado ćemo vam pomoći.

Kontaktirajte nas za više informacija!