Verisurf (www.verisurf.com) je softver za računalno potpomognuto 3D koordinatno mjerenje (CMM) i provjeru proizvoda na temelju CAD modela (Model Based Inspection) ili crteža. Podržava različite 3D mjerne uređaje, kao što su prijenosne mjerne ruke (PCMM) i laserski skeneri, projektori, laserski tragači i strojevi za koordinatno mjerenje (CMM). Ako stacionarni koordinatni mjerni stroj komunicira s I++ DME sučeljem, tada nije potrebna dodatna oprema za Verisurf kompatibilnost. Ako stroj komunicira drugačije, Universal CMM je dostupan za povezivanje starijih strojeva.

Verisurf djeluje unutar Mastercam (zahtijeva Mastercam Design), ali ima vlastitu bazu podataka koja omogućuje obradu čak i vrlo velikih baza podataka oblaka točaka, površina i mreža. Napredni, moćni i učinkoviti Verisurf CMM softver koristan je za razne aplikacije alata, za procjenu geometrijskih oblika, mjerenje dimenzija proizvoda u proizvodnji i automatizaciju inspekcije proizvoda.

Verisurf kombinira CMM mjerne uređaje unutar jednog softvera

Jedna od prednosti Verisurf softvera je kompatibilnost različitih CMM uređaja unutar jednog programskog paketa. To znači da se ista datoteka može koristiti pri mjerenju na klasičnom koordinatnom mjernom stroju, na prijenosnim mjernim rukama, laserskim skenerima i drugim mjernim uređajima. Istodobno, mjerni podaci, izvješćivanje i/ili parametri ostaju nepromijenjeni, jer verisurf omogućuje korištenje više mjernih instrumenata u isto vrijeme.

Verisurf također pokreće prijenosni 3D mjerač (PCMM) Master3DGage (www.master3dgage.com) i druge prijenosne mjerne kazaljke na tržištu. S njima možemo brzo i precizno mjeriti i kontrolirati proizvode te ih usporediti s CAD modelom - izravno na CNC stroju ili bilo gdje drugdje u proizvodnom procesu.

Verisurf se sastoji od modula za mjerenje, automatizaciju, projektiranje, validaciju, izgradnju, analizu i obrnuto, koji zahtijevaju osnovni modul za funkcioniranje. Za poboljšanje i automatizaciju procesa, tu su i Verisurf Software Development Kit (SDK) i Universal CMM, koji omogućuje korištenje Verisurfa na gotovo svim koordinatnim mjernim strojevima.

Kompatibilnost s raznim CAD formatima

MBD (Model Based Inspection) / GD&T podaci se prenose na Mastercam s Moldplus CATIA sučeljem. Osim MBD podataka, Moldplusovo CATIA sučelje za Mastercam podržava površine, čvrsta tijela, poligonsku mrežu, žičani model, osi, ravnine, razine, boje i svrdla. Automatski ih prepoznaje Mastercamov ProDrill modul za bušenje.

Nazovite ili nas kontaktirajte kako bismo vam predstavili softver Verisurf i prijenosne mjerne kazaljke Master3Dgage.

Verisurf Basic

Verisurf Measure

Verisurf Automate

Universal CMM

Verisurf Reverse

Verisurf Build

Verisurf Analysis

Verisurf Project

Verisurf SDK

Verisurf Validate

Izrada alata

U izradi alata, Verisurf je koristan za bržu izradu alata, za pregled geometrije i dimenzija alata te za sigurnosno kopiranje testiranih alata.

 

Osiguranje kvalitete / kontrola kvalitete

Tvrtke moraju osigurati da njihov proces i proizvedeni proizvodi zadovoljavaju relevantne standarde kvalitete, propise i norme. Samo na taj način mogu osigurati dugoročno uspješno poslovanje. Verisurf nudi alate koji omogućuju učinkovitu kontrolu kvalitete temeljenu na definiciji temeljenoj na modelu (MBD) tijekom samog procesa dizajna proizvoda, kao i kasnije u proizvodnji. Verisurf također brine o pripremi dokumentacije i izvješća. Verisurf vam omogućuje da napravite recenziju proizvoda za nekoliko minuta, umjesto da trošite sate ili čak dane.

 

Obratno inženjerstvo (Reverse Engineering)

Reverse Engineering je proces koji nam omogućuje pretvaranje stvarnih modela u računalni oblik. Osnova za izradu računalnog modela je snapshot, digitalizacija fizičkog objekta skenerom, koji se zatim pomoću računalnog programa kao što je Verisurf Reverse pretvara u površinski računalni model. Obično moramo izraditi računalni model kada želimo promijeniti ovaj model. Ako nam je potrebna samo kopija modela, često se možemo zadovoljiti samo STL modelom (datotekom).

 

Laserska projekcija

Postavljanje velikog i teškog pripravka na CNC alatni stroj može biti dugotrajan zadatak. Možemo si pomoći laserom koji brzo i precizno projicira putanju alata na pripravak.